Gratis Videoles- Frame Drum HeartbeatRitme

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis (met registreren en inloggen)

Welkom bij de deze gratis videoles op de frame drum. 

De hartslag van onze moeder, is het eerste geluid dat wij als mens waarnemen gedurende de tijd dat wij in haar baarmoeder verblijven. De framedrum kan dit ritme nabootsen en in vele culturen over de hele wereld staat de framedrum symbool voor de hartslag van Moeder Aarde.

De framedrum is een van ‘s werelds oudste instrumenten en staat in vele culturen symbool voor de hartslag van Moeder Aarde. Door de eeuwen heen werd de framedrum vooral door vrouwen bespeeld, met een belangrijke rol in rituelen en ceremonies.

In het Oude Europa werd de framedrum gebruikt tijdens rituelen in grotten en later in tempels. De aarde werd vereerd als Godin en vrouwen leidden de rituelen en ceremonies. Het ritme van de drum stelde vrouwelijke sjamanen en priesteressen in staat om in een trancestaat te komen, waardoor ze diepere verbindingen konden maken met de spirituele wereld.

De framedrum bestaat uit een houten frame met daarover een vel gespannen. Je kunt de drum bespelen met de hand of met een stok, terwijl je hem met de andere hand vasthoudt. Dit eenvoudige maar krachtige instrument heeft een diepe, resonante klank die een meditatieve staat kan bevorderen.

In het boek ‘En de Drummers waren Vrouwen’ legt Layne Redmond de oude vrouwelijke ritmetradities bloot en beschrijft ze de wetenschappelijk bewezen effecten van ritme op ziel, geest en lichaam. Door het spelen op een framedrum kom je in een staat van flow en komt je brein in een alfastaat, vergelijkbaar met de toestand tijdens meditatie.

De framedrum kan in het dagelijks leven dienen als meditatietool of als een middel om klank te creëren, wat het een expressietool maakt. Samen drummen werkt ook heel verbindend; vrouwen die de drum bespelen, geven vaak aan dat ze een gevoel van herkenning en terugkeer naar een oude, vertrouwde staat ervaren. Drummen brengt je dichtbij de bron, bij jezelf en de natuur, waardoor het een krachtig middel is voor persoonlijke en spirituele groei.

Training Inhoud