De verlengde ademhaling voor rust

Een ademhalingsoefening die rustgevend is en goed kan worden gecombineerd met een essentiële olie zoals lavendel is de verlengde uitademing.
De verlengde uitademing is een van de vele pranayama-technieken die wordt gebruikt om de ademhaling te vertragen, het parasympathische zenuwstelsel te activeren en het lichaam in een ontspannen staat te brengen. Het helpt bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning en het creëren van een gevoel van innerlijke rust.. Hier is een manier om deze ademhalingsoefening te combineren met lavendelolie:

  1. Zoek een rustige en comfortabele plek om te zitten of liggen. Sluit je ogen en ontspan je lichaam.
  2. Adem rustig in door je neus gedurende een tellen van vier seconden. Voel je buik uitzetten terwijl je inademt.
  3. Houd de adem een kort moment vast.
  4. Adem langzaam uit door je mond gedurende een tellen van acht seconden. Laat de lucht geleidelijk ontsnappen terwijl je je ontspant.
  5. Herhaal deze ademhalingsoefening gedurende enkele minuten, waarbij je je concentreert op de langzame en verlengde uitademing.

Tijdens de oefening kun je een druppel verdunde lavendelolie op je polsen wrijven en voorzichtig je polsen naar je neus brengen om de kalmerende geur in te ademen. Lavendelolie kan helpen om ontspanning en een gevoel van kalmte te bevorderen, waardoor de ademhalingsoefening nog effectiever wordt.

Vergeet niet om de essentiële olie op de juiste manier te verdunnen en te gebruiken volgens de veiligheidsrichtlijnen. Iedereen is uniek, dus luister altijd naar je eigen lichaam en pas de techniek en de olie aan op basis van je persoonlijke voorkeur en comfortniveau.