Jouw missie

JOUW MISSIE

Deze opdracht helpt je om een persoonlijk missie te ontwikkelen dat jouw unieke kernwaarden reflecteert. Dit statement zal dienen als een leidraad voor je beslissingen en acties, zowel in je professionele als persoonlijke leven.

Benodigdheden: Pen en papier of een digitaal apparaat om op te schrijven.

Stappen:

 1. Herbevestiging van Kernwaarden:
  • Breng je vijf geĆÆdentificeerde kernwaarden in herinnering. Schrijf ze duidelijk op.
 2. Definiƫren van Jouw Missie:
  • Denk na over wat je wilt bereiken in je leven en werk. Hoe kunnen je kernwaarden je helpen om deze doelen te bereiken?
 3. Schrijven van het Missie:
  • Formuleer een beknopte verklaring die je missie en je kernwaarden samenvat. Dit zou een duidelijke en inspirerende zin moeten zijn die richting geeft aan je acties en beslissingen.
 4. Jouw Kernwaarden:
  • Zorg ervoor dat elk van je kernwaarden vertegenwoordigd is in je missie. Dit kan door directe vermelding of door de principes die ze vertegenwoordigen.
 5. Herzien en Aanpassen:
  • Lees je missie een aantal keer door. Voelt het juist? Weerspiegelt het wie je bent en wat je wilt zijn? Pas het aan indien nodig.
 6. Evaluatie en Aanpassing:
  • Zie dit missie als een dynamisch document, een kompas dat met je mee kan groeien en veranderen. Sta jezelf toe om het te herzien als je situatie of inzichten veranderen.

Houd je missie ergens zichtbaar of gemakkelijk toegankelijk om je regelmatig te herinneren aan je kernwaarden en je grotere doelen. En deel het natuurlijk met jouw omgeving!