Sound Journey – Klankreis – Klankmeditatie verloop

EENVOUDIG KLANKBAD

Laat mensen weten dat het geluid een diepe rust kan brengen in hun lichaam en geest, maar dat het ook materiaal uit hun onderbewustzijn kan naar boven brengen. Gelukkige of verdrietige herinneringen, en het is mogelijk niet altijd 100% comfortabel. U kunt tegen hen zeggen dat als het geluid te intens wordt of hen te ver uit hun tolerantievenster duwt, ze hun hand kunnen opsteken, terwijl ze nog liggen, als teken dat ze het volume en de intensiteit van het geluid willen verminderen.

Geleide ontspanning en intentie zetten 10 minuten

Bijvoorbeeld met woorden als “Oké, nu gaan we ons beginnen te settelen en een diepe staat van ontspanning ingaan waar we onszelf gevoelig en openstellen maken voor de geluiden die we zullen creëren. Let op de sensaties in uw lichaam. Hoe voelt uw lichaam? Zwaar of licht? En wat gebeurt er op het niveau van uw stemming? Verdrietig of gelukkig, gespannen of ontspannen? En is uw geest overal en nergens of kalm en gegrond? Stem gewoon af op uw innerlijke ervaring zonder oordeel. Wees nieuwsgierig en ga mee met de stroom van uw ervaring.”

Principe: Zie een klankbad  als een neerwaartse boog, dan begrijpt u waarom het beter is om te beginnen met zachtere instrumenten zoals de handpan, tongue drum etc. Vervolgens neem je de mensen dieper mee met de kristallen schalen of Tibetaanse zangschalen en dan de gong, en vervolgens te beginnen mensen terug te brengen naar een oppervlakkig bewustzijn met instrumenten zoals de rainstick of ocean drum.

Tijdens het middensegment zullen de hersengolven van mensen beginnen te vertragen en kunnen ze een diep ontspannen trance-droomachtige staat binnengaan. Je wilt hen bewust naar deze staat leiden en hen op eenzelfde manier eruit halen, omdat er tijdens die trance-droom (misschien theta- of alfatype hersengolvenpatroon) veel subtiele verwerkingen en verschuivingen kunnen plaatsvinden.

Als de ervaring voor hen te schokkerig, onverwacht of veel te intens is, kunnen ze uit het Klankbad komen met een vreemd gedesoriënteerd of gedissocieerd gevoel, etc. Als facilitator hebt u dan de verantwoordelijkheid om dit type situatie te beheren. Bent u hierop voorbereid? De geluiden die we creëren zijn helend maar ook krachtig, dus wees hiervan bewist.

Hieronder een manier van een klankbad:

  • Handpan 10 minuten
  • Kristallen schalen of Tibetaanse zangschalen 10 minuten
  • Gong 10 minuten
  • Rain Stick – Ocean Drum 5 minuten
  • Koshi Chimes 5 minuten
  • Slot

Integratie

Vraag de deelnemers om zich voor te bereiden op het einde van het klankbad, door alle voordelen van de klanken door hun lichaam en geest een plek te geven. Moedig ze aan om vingers en tenen te bewegen en beweging terug te brengen in het lichaam door hen te vragen zich naar hun zij te draaien en naar een zittende positie te komen.

Vanaf hier kunt u hen bedanken voor hun komst, etc., en dat ze deel hebben uitgemaakt van deze sessie. Als iemand van hen met je wilt praten, is het een goed idee om beschikbaar te zijn voor feedback en natuurlijk om hen te informeren over de volgende stappen en toekomstige evenementen en hoe ze in contact kunnen blijven met jouw programma.