Ritueel: DE MANTEL VAN HET LICHT (berscherming van jezelf)

Een Beschermend Ritueel voor de Energetische Wachter

Als je de rol van gids op je neemt binnen de dynamiek van een groep, is het van belang om niet alleen een kanaal voor positieve energie te zijn, maar ook je eigen energie met wijsheid en voorzichtigheid te bewaken. Dit hoofdstuk beschrijft een diepgaand ritueel voor het vormen van een persoonlijk schild van licht, voorafgaand aan de groepssessie, en voor het zuiveren en loslaten van energie├źn daarna.

Voorafgaand aan de Groepssessie

Begin met het vinden van een rustige plek, waar je ongestoord je blik naar binnen kunt keren.

  1. Aarding: Neem een stabiele houding aan en voel hoe je voeten de grond raken. Adem diep in en stel je voor dat je voeten wortelen, die zich uitstrekken tot in het diepste van de aarde, en daaruit kracht putten.
  2. Centrering: Breng je aandacht naar je hartstreek, het centrum waar emotie en energie samenvloeien. Laat dit gebied oplichten met elke inademing, voel hoe het sterker en helderder wordt.
  3. Omhullen met Licht: Hef je handen met een zachte boog voor je lichaam, de palmen naar je gericht, en visualiseer een stroom van schitterend licht tussen je handen. Beweeg je handen langzaam langs je lichaam, beginnend bij je kruin en eindigend bij je voeten, terwijl je je voorstelt hoe het licht je in een stralend schild omhult. Voel hoe dit licht negatieve energie weert en pure, liefdevolle energie doorlaat.
  4. Bezegeling met Intentie: Spreek een intentie uit, vraag om bescherming en kracht tijdens de sessie. Doe dit met overtuiging, wetende dat woorden macht hebben en de vorm van het schild versterken.

Tijdens de Groepssessie

Blijf gegrond en bij jezelf. Als je merkt dat je energie wankelt, breng dan je handen weer bij elkaar en herhaal de beweging van het omhullen met licht, zelfs als het enkel in je verbeelding is.

Na de Groepssessie

  1. Ontdoen van het Schild: Terwijl je weer alleen bent, stel je voor hoe je met je handen het lichtschild dat je omhuld heeft vastpakt. Beweeg je handen alsof je iets afstoft en visualiseer hoe het schild loslaat en verandert in lichtdeeltjes die naar de aarde toe vloeien, waar ze onschadelijk worden opgenomen en geneutraliseerd.
  2. Energetische Zuivering: Voer ademhalingsoefeningen uit om eventuele overgebleven zware energie uit je systeem te verwijderen. Stel je met elke uitademing voor hoe deze energie uit je stroomt en door de aarde wordt getransformeerd.
  3. Zuiverend Bad of Douche: Gebruik water als een fysiek en energetisch reinigingsmiddel. Voel hoe alle spanningen en ongewenste energie├źn wegvloeien met het water.
  4. Herstellen van Balans: Ga terug naar je aardingsoefeningen, maar deze keer focus je op het ontvangen van vernieuwende energie vanuit de aarde, om eventuele leegtes op te vullen die zijn ontstaan door het loslaten van het schild.
  5. Dankbetuiging: Neem de tijd om dankbaarheid te uiten voor de kracht en bescherming die je hebt ervaren en voor de inzichten die de sessie heeft gebracht.

Zorg voor het Zelf na de Ceremonie

Let op hoe je je voelt in de dagen na de sessie. Zorg goed voor jezelf door rustige momenten in te bouwen, voldoende water te drinken en activiteiten te ondernemen die je vreugde en herstel brengen.

Dit ritueel helpt je om als een wijze beschermer op te treden, je eigen energie te behouden en te dienen als een stralend voorbeeld van energetische integriteit binnen de groepsdynamiek.