RITUEEL KLANKSCHAAL INWIJDING

“Welkom bij dit serene moment, speciaal voor jou, waar we stilstaan bij een nieuw begin.  We verwelkomen een bijzonder instrument in jouw leven: jouw nieuwe klankschaal. Dit is meer dan een object; het is een middel voor heling, een echo van het universum, klaar om jou te begeleiden naar diepere staat van rust en inzicht.

Neem even de tijd om je te aarden. Voel de ondergrond onder je voeten, of de plek waarop je zit. Haal diep adem, vul je longen en laat de lucht langzaam weer los. Laat de drukte van het dagelijks leven achter je en breng je aandacht volledig naar dit unieke moment.

Met dit ritueel vieren we jouw verbinding – met je innerlijke zelf, met dit prachtige instrument, en met de grotere krachten om ons heen. Het nodigt je uit om te luisteren, niet alleen met je oren, maar met elke vezel van je wezen. Sta jezelf toe om hier volledig aanwezig te zijn, in de schoonheid van nu.

Laten we beginnen met een hart vol zuiverheid en een geest die openstaat voor de ontdekkingen die komen gaan.”

1. Voorbereiding:

 • Reinig de Ruimte: Zorg ervoor dat de ruimte waarin je het ritueel uitvoert schoon en opgeruimd is. Je kunt salie branden of palo santo gebruiken om de ruimte te reinigen van negatieve energieën.
 • Zet de Sfeer: Creëer een rustige en vredige sfeer. Je kunt kaarsen aansteken, wierook branden of zachte muziek opzetten.
 • Bereid jezelf voor: Neem een paar minuten om te mediteren en jezelf te gronden. Adem diep in en uit en laat alle spanning los.

2. Reinigen van de Klankschaal:

 • Klank: Gebruik een klankschaalstok om zachtjes langs de rand van de schaal te strijken, zodat de schaal gaat zingen. De vibraties kunnen helpen om eventuele vastzittende energieën los te maken.
 • Rook: Gebruik witte salie, palo santo, of een andere zuiverende rook om de klankschaal te reinigen. Beweeg de klankschaal door de rook heen.
 • Klank en Licht: Plaats de klankschaal in natuurlijk zonlicht of maanlicht terwijl je een andere klankschaal bespeelt, een bel laat rinkelen, of een opname van een klankbad afspeelt.
 • Visualisatie: Houd de klankschaal in je handen en visualiseer een helder licht of energie die de schaal omhult, alle negatieve energieën wegneemt en deze transformeert naar positieve energie.

3. Verbinden met de Klankschaal:

 • Aanraking: Raak de klankschaal zachtjes aan met je handen en voel de textuur en het gewicht.
 • Luisteren: Sla zachtjes op de schaal en luister naar de klank. Sluit je ogen en voel hoe de vibraties door je lichaam reizen.
 • Intentie: Spreek een intentie uit voor het gebruik van de klankschaal. Dit kan iets zijn als “Ik verbind me met deze klankschaal voor heling en innerlijke rust.”

4. Afsluiting:

 • Dankbaarheid: Spreek je dankbaarheid uit voor de klankschaal en voor de energie die het met zich meebrengt.
 • Opslag: Bewaar de klankschaal op een schone, droge plaats wanneer deze niet in gebruik is.

Dit ritueel helpt je om een diepe, respectvolle en zuivere verbinding met je klankschaal te maken. Veel succes!